Verjaardag in Suri! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Sandra Boer - WaarBenJij.nu Verjaardag in Suri! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Sandra Boer - WaarBenJij.nu

Verjaardag in Suri!

Door: Sandra

Blijf op de hoogte en volg Sandra

07 Maart 2008 | Suriname, Paramaribo

Dag allemaal!

Hoe heb ik mijn verjaardag gevierd in Suriname?! ...

Het feest begon al een dag van te voren... eindigde pas laat in de nacht...! :)

De dag voorafgaand aan mijn verjaardag was vierde ik al feest. Op mijn stageschool trakteerde ik de kinderen van mijn klas op een verhaal en lolly’s. Ook heb ik met ze een groepsfoto gemaakt. Verder hebben de kinderen nog voor mij gezongen en kreeg nog heel veel bloemen van ze. Het geven van bloemen aan iemand die jarig is, is een Surinaamse gewoonte

De avond voorafgaand aan mijn verjaardag heb ik uitgezeten tot twaalf uur. De wisseling van tiener naar twintiger wilde ik toch wel vieren! Na middernacht uur begon mijn feest! Ik was jarig! Ik was 20 jaar! Nog een cocktail dan maar! ;)

De dag van mijn verjaardag heb ik heerlijk relaxed doorgebracht. Tussen de middag nog even speciaal ergens wezen lunchen. Mjam!

’s Avonds zou ik mijn verjaardag met mijn Surinaamse buurmeisje vieren. Zij was op dezelfde dag als mij jarig. Mijn buurmeisje, Mitera genaamd, werd 10 jaar. Samen hadden we een taart besteld. Een met een foto van Mitera en mij erop. Versierd met roze en groen. De kleuren waarin we onze verjaardag zouden vieren. Zo was onze kleding, Surinaamse klederdracht, panji’s genaamd, ook in het roze met groen. Verder waren de ballonnen, servetten, kleden en het bestek ook in het roze met groen!

Vanaf 18 uur kwam de visite binnendruppelen. Al gauw zat het terras van de buren vol met Surinamers en Nl-ers. Het feest werd echt Surinaams om te beginnen door de kleding die Mitera en ik droegen, maar ook de muziek en de dans, het eten… De Nl-ers keken hun ogen uit!

Na het eten was het tijd voor het ritueel van de verjaardagstaart. Dit verliep met heel wat gezang van “Lang zullen ze leven” tot “Happy Birthday” tot Surinaamse verjaardagsliedjes. Mitera en ik mochten beide een kaars uitblazen en daarna samen de taart aansnijden. Het stuk taart dat Mitera en ik afsneden voor ons zelf…. werd ons in het gezicht gedrukt! :) Dikke lol natuurlijk! Iedereen in een deuk! De avond werd afgesloten met vuurwerk.

’s Nachts heb ik mijn verjaardag nog doorgevierd in Havanna. Een danstent. Super gezellig! De meeste Nl-ers van de verjaardag waren er ook bij.

Kortom: ik heb een heel bijzondere 20ste verjaardag gehad! In Suriname, op z’n Surinaams! :)

• 07 Maart 2008 - 18:30

Gerie *:

Geweldig San!
    Wat een leuke foto's en wat een verhaal..
    Dit vergeet je echt never nooit meer !
    Geniet van het mooie weer daar,
    we zouden graag ruilen>

liefs uit Pesse.

• 07 Maart 2008 - 20:31

Marielle!!:

Heeeej lieve nicht!!!....NOg gefeliciteerd he!!..ik had je zo vaak proberen te bellen, maar het lukte niet!!...zijn we dan 20 he!!!..zo zien heb je super leuke verjaardag gehad!!!..ik vind je haar helemaaaaaaal geweldigg!!!!...leuk man al die foto's nou veel plezier nog daar!!!!...NICHTJE EN NICHTJE ajetow ;), trouwens ik ga dr ook ff 11 daagies tusse uit....16 april na gran canaria :p...DIKKE KUS

• 07 Maart 2008 - 20:33

Marielle!!:

• 10 Maart 2008 - 12:29

Linsey En Evita:

Hiepderdepiep HOERA! :D:D

Haha tis een beetje laat! Maar heb je een leuke verjaardag gehad?
    Je hebt het geloof ik goed naar je zin daar in Suriname! Leuk man!

Dikke kus!

• 10 Maart 2008 - 18:03

Klaas:

Wat een bijzondere jaarwisseling!Geweldig.
    Geniet ook in de komende tijd van deze stage!

klaas

• 10 Maart 2008 - 21:11

Riet:

Hoi Sandra,

Maar eens ff kijken hoe jij je vermaakt,
    nou zo te zien lukt dat prima!
    Wat een feestdag!
    De dagen gaan snel voorbij zo....
    Mis je dit kikkerlandje
    eigenlijk wel?????

groetjes,
    Riet

• 12 Maart 2008 - 15:26

Karin:

Hoi San,

Wat een ontzettende leuke foto s; ziet er erg gezellig uit! Je bent zelf net zo n Surinamertje ;)

Zitten nu in een internet cafe in Les Menuires (ander toetsenbord::: Heel irritant): buiten regent het en dus zijn we binnen aan t spelen::

Dikke toet van ons!

Ad en Kqrin ( toetsen op qndere plek; krijg je dit1)

goede,oggel:::

• 13 Maart 2008 - 12:18

Marion:

Hej san!
    Wat een ontzettend leuke foto's van je verjaardag.... en aan je verhaal te lezen ook erg bijzonder! Klinkt supergaaf :D
    Hele dikke knuffel vanuit Groningen!! (K)

• 18 Maart 2008 - 17:32

Karin:

Hoi meis,

het ziet er idd super gezellig uit hoe je je verjaaradag gevierd hebt. Het is in ieder geval wel een speciale verjaardag dus das wel heel leuk :D:D

Verder veel kado's nog gekregen, pas trouwens maar op dat je geen feestbeest wordt ;)

Tot sprekens :D:D
    Kus Karin

• 31 Maart 2008 - 09:47

Wim En Gre:

Even een late reactie:volgens ons pas jij helemaal in Suriname,wat een metamorfose !

• 07 Juni 2008 - 09:00

Dwight:

Hele leuke foto's allemaal Sandra! Zie dat je het er machtig mooi heb gehad! Succes juf! Groeten